Korak po korak vodič za kupnju nekretnine.

Kupnja  nekretnine manje je stresna kad poznajete proces.
Plan financiranja nekretnine

Korak 1 - Plan financiranja

Prije nego što započnete Vašu potragu za nekretninom, provjerite Vaše financije i, ukoliko je potrebno, provjerite u banci Vašu kreditnu sposobnost. To će potvrditi koliko novaca imate za kupovinu, što će u konačnici utjecati na Vašu potragu za nekretninom. Kupujete li na kredit raspitajte se o uvjetima u pojedinim bankama. Svakako se konzultirajte s profesionalcima postoje li neke pogodnosti za Vas kao kupca poput državnih potpora za kamate ili nižih poreznih stopa. Ozbiljna agencija za promet nekretninama trebala bi imati dostupne aktualne informacije.
Podnesite zahtjev za kupovinu nekretnine

Korak 2 - Podnesite nam svoj zahtjev

Prvi korak u pronalaženju odgovarajuće nekretnine je podnošenje Vašeg zahtjeva. To možete učiniti telefonskim pozivom, mailom, kontakt obrascem u aplikaciji za smartphone ili nas posjetiti u uredu. Tu ste u prilici izložiti Vaše zahtjeve o nekretnini kod jednog od agenata. Ako se nekretnina nalazi u našoj bazi naša je usluga za Vas kao kupca besplatna. Mi naime ne naplaćujemo naknadu od kupca osim ako nas posebno ne angažirate. Sve su nekretnine iz našeg portfelja pregledane, provjerene i za njih imamo potpisan ugovor o posredovanju s prodavateljem.
Nađite odgovarajuću nekretninu

Korak 3 - Pronalazak odgovarajuće nekretnine

Kada jednom imamo jasnu viziju Vaših zahtjeva, dobit ćete izbor nekretnina koje odgovaraju Vašim kriterijima. Također Vas možemo putem email-a obavještavati kad dobijemo nove odgovarajuće nekretnine. Budite sigurni ako u našoj bazi i nemamo nekretninu kakvu tražite naši će je agenti pokušati na tržištu pronaći. Ukoliko ne želite trošiti svoje vrijeme na traženje nekretnine, angažirajte nas za potragu posebnim ugovorom. Uz maksimalnu posvećenost Vašim željama i minimalne troškove plative tek po izvršenoj usluzi učinit ćemo sve da pronađemo odgovarajuću nekretninu.
Razgledajte vašu nekretninu

Korak 4 - Ključ za uspješna razgledavanja

Otvoreni smo u vrijeme kad Vama odgovara, što je pogodno za razgledavanje poslije posla i subotom. Naš je ured otvoren od 8.00-20.00 ponedjeljak-petak i 9.00-17.00 subotom, a po potrebi i nedjeljom. Također, naši su telefoni otvoreni od 8.00 do 20.00 7 dana u tjednu.
Mi ćemo Vas odvesti na Vaša razgledavanja omogućavajući Vam opuštenost te Vas pratiti tokom razgleda kako bismo bili pri ruci za sva moguća pitanja i savjete gdje je potrebno. Naši su agenti opremljeni tablet računalima i u svakom trenutku tijekom ili nakon razgledavanja mogu Vam ponuditi i drugu nekretninu iz naše baze.
Ponuda nekretnina

Korak 5 - Davanje ponude

Kada ste jednom pronašli odgovarajuću nekretninu, prenijet ćemo Vašu ponudu prodavatelju usmeno ili pismeno, prenoseći sve pa i posebne uvjete ponude. Predložit ćemo sastanak kod nas u uredu radi usuglašavanja svih elemenata kupoprodaje ovisno o načinu plaćanja. Mi ćemo vas pravno, financijski i porezno savjetovati tijekom cijelog procesa, obavještavajući Vas o svakom koraku.
Ponuda nekretnina Trezorinvest

Korak 6 - Prihvat ponude

Jednom kada je Vaša ponuda prihvaćena, mi ćemo pripremiti prijedlog predugovora/ ugovora o kupoprodaji u suradnji s na našim odvjetničkom uredom i proslijediti prijedloge Vama i Vašim odvjetnicima. Dogovorit ćemo i datum potpisa predugovora/ugovora.
Ugovori za nekretnine

Korak 7 - Razmjena ugovora-gotovina

Potpis predugovora se događa kad se svi uvjeti potvrde i dogovore. Jednom kada obje strane potpišu predugovor, kapara (obično 10% od prodajne cijene) se uplaćuje na račun prodavatelja.
Ugovor za kupnju nekretnine sa kreditom

Korak 8 - Razmjena ugovora-kredit

Ako nekretninu kupujete kreditom, potpisane predugovore dostavljate u banku koja pokreće obradu Vašeg zahtjeva. Procjenu nekretnine obavlja procjenitelj u ime banke, kako bi provjerio stanje nekretnine i očitovao se o vrijednosti nekretnine. Za većinu banaka u Hrvatskoj procjena našeg odjela procjena bit će prihvatljiva. Ova je usluga za Vas, kao našeg klijenta, besplatna. Kada Vam banka potvrdi odobrenje kredita zaključuje se Ugovor o kreditu s bankom koji se solemnizira kod javnog bilježnika i ujedno se zaključuje Ugovor o kupoprodaji sa Prodavateljem Mi ćemo za Vas predati prijedlog za upis hipoteke, te podići rješenje o upisu.
Kupovina nekretnine

Korak 9 - Potpis ugovora

Prilikom isplate preostalog iznosa (obično 90%), koji se prebacuje s Vašeg računa na račun prodavatelja, potpisuje se i ovjerava Ugovor o kupoprodaji.
Prodavatelj Vam izdaje tabularnu ispravu s potvrdom o isplati o isplati kupoprodajne cijene u cijelosti i Vi stupate u posjed nekretnine, pri čemu se radi primopredajni Zapisnik uz prisutnost našeg agenta te se vrši predaja ključeva.