Korak po korak vodič za davanje nekretnine u zakup

Davanje nekretnine u zakup manje je stresan kad poznajete proces
Procjena najviše zakupine nekretnine

Korak 1 - Procjena najviše zakupnine

Vaš je cilj dati u zakup nekretninu uz najvišu moguću zakupninu. Naš će zadatak biti promtno istražiti trenutno stanje na tržištu i predložiti Vam realne iznose. Za Vas i uspjeh Vašeg davanja u zakup ovaj je korak vrlo značajan jer pravilno određivanje zakupnine daje pretpostavku za brzu realizaciju zakupa. Svaki dan u kojem Vaša nekretnina nema zakupoprimca udaljava Vas od cilja.
Agencija za nekretnine

Korak 2 - Izbor agencije za nekretnine

Kod izbora agencije, uzmite u obzir radno vrijeme, dostupnost za vođenje razgledavanja, prisutnost na tržištu i kakvo oglašavanje nekretnine nude. Raspitajte se o broju i educiranosti agenata te mogućnosti pružanja i ostalih usluga kao npr. da li nude brzi savjet arhitekta. Provjerite prati li ih odvjetnički ured i koliko dugo posluju na tržištu. To je samo Vaš izbor i posvetite mu se uz puno pažnje. Najbolje je izabrati jednu agenciju i povjeriti joj ekskluzivno pravo prodaje. Tako ste u prilici tražiti maksimalnu posvećenost agencije zakupu Vaše nekretnine.
Prezentacija nekretnine

Korak 3 - Prezentacija Vaše nekretnine

Prvi dojmovi su najvažniji, te je stoga prezentacija Vaše nekretnine presudna za uspjeh zakupa. Ako je nekretnina bila korištena, a bivši zakupoprimci je nisu ostavili u dobrom stanju, predložit ćemo Vam makar minimalno uređenje i prije dogovora s budućim zakupoprimcem. Naši agenti će slikati, i napisati sveobuhvatan opis nekretnine. Ako se odlučite za ekskluzivni zakup naš će tim profesionalaca izraditi kvalitetne fotografije, virtualnu šetnju kroz nekretninu i druge oblike prezentacijskog materijala ovisno o vrsti nekretnine i potrebama prezentacije.
Oglašavanje nekretnine

Korak 4 - Oglašavanje Vaše nekretnine

Kako bismo pronašli odgovarajućeg zakupoprimca, Vaša će nekretnina bitii maksimalno izložena tržištu putem širokog spektra medija Kada odaberete Trezor invest kao Vašu agenciju, Vaša nekretnina će automatski biti uključena u sveobuhvatni paket marketinških aktivnosti. Visoka zastupljenost u elektronskim medijima, specijaliziranim portalima, dnevnom tisku i smartphone aplikacijama daje veliku šansu za davanje u zakup Vaše nekretnine.
Razgledavanje nekretnine

Korak 5 - Razgledavanja u pratnji

Naše dulje radno vrijeme je ključno u maksimiziranju prilika za razgledavanje Vaše nekretnine – u stvari preko 60% naših razgledavanja se događaju poslije posla i vikednima. Razgledavanja u pratnji također znače da možemo koristiti naše iskustvo u prodaji Vaše nekretnine. Zakupoprimcu smo na raspolaganju u vrijeme koje mu odgovara tijekom čitavog dana.
Naši uredi su otvoreni 8.00-20.00 ponedjeljak-petak i 9.00-17.00 subotom, a po potrebi i nedjeljom. Također, naši telefoni su dostupni 8.00-20.00 svih sedam dana u tjednu
Ponuda nekretnine za zakup

Korak 6 - Primanje ponude

Čim primimo ponudu, obavijestit ćemo Vas usmeno ili pismeno. Organizirat ćemo sastanak kod nas u uredu radi usaglašavanja svih elemenata zakupa ovisno o rokovima, načinu plaćanja i svemu ostalom. Uzmite u obzir da su ugovori o zakupu često bitno složeniji od kupoprodajnih ugovora jer se njime definira značajan broj parametara i različitih situacija. Mi ćemo Vas savjetovati i pregovarati u Vaše ime tijekom cijelog procesa, obavještavajući Vas o svakom koraku. Kroz čitav proces pregovaranja na raspolaganju Vam je naš suradnički odvjetnički ured te savjeti naših stručnjaka za financije i poreze.
Ponuda nekretnina za zakup

Korak 7 - Prihvat ponude

Jednom kada prihvatite ponudu, mi ćemo pripremiti prijedlog ugovora o zakupu u suradnji s našim odvjetničkim uredom i proslijediti prijedloge Vama i eventualno Vašim odvjetnicima te dogovoriti datum potpisa ugovora.
Ugovor o zakupu nekretnine

Korak 8 - Razmjena ugovora

Potpis ugovora se obavlja nakon što je sve potvrđeno i dogovoreno:
Kada obje strane potpišu ugovor obavit ćemo primopredaju prostora zakupa.