Korak po korak vodič za prodaju nekretnine

 Prodaja nekretnine manje je stresna kad poznajete proces
Procjena tržišne vrijednosti nekretnine

Korak 1 - Procjena tržišne vrijednosti

Vaš je cilj prodaja nekretnine po najboljoj mogućoj cijeni u najkraćem mogućem vremenu. Naš tim iz odjela procjena obavlja značajan broj procjena za poslovne banke i ostale naručitelje svakodnevno i time nam daje iznimno znanje o vrijednosti nekretnina na Vašem području. Za Vas i uspjeh Vaše prodaje ovaj je korak vrlo značajan jer pravilno određivanje poštene tržišne vrijednosti daje pretpostavku za uspješnu prodaju. Naši će Vas educirani agenti uz konzultacije sa ostalim stručnjacima tvrtke savjetovati s kojom početnom cijenom nekretninu ponuditi na tržište
Izbor agencije za nekretnine

Korak 2 - Izbor agencije za nekretnine

Kod izbora agencije, uzmite u obzir radno vrijeme, dostupnost za vođenje razgledavanja, prisutnost na tržištu i kakvo oglašavanje nekretnine nude. Raspitajte se o broju i educiranosti agenata te mogućnosti pružanja i ostalih usluga kao npr. priznaju li njihovu procjenu banke i da li nude brzi savjet arhitekta. Provjerite prati li ih odvjetnički ured i koliko dugo posluju na tržištu. To je samo Vaš izbor i posvetite mu se uz puno pažnje. Najbolje je izabrati jednu agenciju i povjeriti joj ekskluzivno pravo prodaje. Tako ste u prilici tražiti maksimalnu posvećenost agencije prodaji Vaše nekretnine.
Prezentacija Vaše nekretnine

Korak 3 - Prezentacija Vaše nekretnine

Prvi dojmovi su najvažniji. Prezentacija Vaše nekretnine presudna je za uspješnu prodaju. Osvježite nekretninu svježim slojem boje, pospremite sve kako bi se sobe doimale komfornijima. Stakla operite i osigurajte dotok prirodnog svijetla, a sijalice zamjenite ako je potrebno. Naši agenti će slikati, i napisati sveobuhvatan opis nekretnine. Ako se odlučite za ekskluzivnu prodaju, naš će tim profesionalaca izraditi kvalitetne fotografije, virtualnu šetnju kroz nekretninu i druge oblike prezentacijskog materijala ovisno o vrsti nekretnine i potrebama prezentacije.

Korak 4 - Oglašavanje Vaše nekretnine

Kako bismo pronašli odgovarajućeg kupca, Vaša će nekretnina biti maksimalno izložena tržištu putem širokog spektra medija. Kada odaberete Trezor invest kao Vašu agenciju, Vaša nekretnina će automatski biti uključena u sveobuhvatni paket marketinških aktivnosti, koje su psebno prilagođene pojedinim vrstama nekretnina. Visoka zastupljenost u elektronskim medijima, specijaliziranim portalima, dnevnim tiskovinama i smartphone aplikacijama daje veliku šansu za prodaju Vaše nekretnine.
Razgledavanje nekretnina

Korak 5 - Razgledavanja u pratnji

Naše dulje radno vrijeme je ključno u maksimiziranju prilika za razgledavanje Vaše nekretnine, obzirom da preko 60% naših razgledavanja se događaju poslije posla i vikednima. Razgledavanja u pratnji također znače možemo koristiti naše iskustvo u prodaji Vaše nekretnine. Kupcu smo na raspolaganju u vrijeme koje mu odgovara tijekom čitavog dana.
Naši uredi su otvoreni 8.00-20.00 ponedjeljak-petak i 9.00-17.00 subotom, a po potrebi i nedjeljom. Također, naši telefoni su dostupni 8.00-20.00 7 dana u tjednu
Primanje ponude za nekretninu

Korak 6 - Primanje ponude

Čim primimo ponudu, obavijestit ćemo Vas usmeno ili pismeno. Organizirat ćemo sastanak kod nas u uredu ili u Vašem stanu radi usaglašavanja svih elemenata kupoprodaje ovisno o načinu plaćanja.
Mi ćemo Vas savjetovati i pregovarati u Vaše ime tokom cijelog procesa, obavještavajući Vas o svakom koraku. Kroz čitav proces pregovaranja na raspolaganju Vam je naš suradnički odvjetnički ured te savjeti naših stručnjaka za financije i poreze.
Prihvat ponude za nekretninu

Korak 7 - Prihvat ponude

Jednom kada prihvatite ponudu, mi ćemo pripremiti prijedlog predugovora/ ugovora o kupoprodaji u suradnji s našim odvjetničkom uredom i proslijediti prijedloge Vama i eventualno Vašim odvjetnicima. U ovoj fazi možemo izvršiti preliminarne izmjene/zahtjeve, dogovoriti datume potpisa ugovora i predložiti datum konačne isplate.
Ugovor za kupnju nekretnine

Korak 8 - Razmjena Ugovora

Potpis predugovora/ ugovora se obavlja nakon što je sve potvrđeno i dogovoreno:
Kada obje strane potpišu predugovor ili ugovor, kapara (uobičajeno je 10% od prodajne cijene) bit će plaćena na Vaš račun.
Kupnja nekretnine

Korak 9 - Konačna isplata

Konačna isplata je kada se ostatak cijene (uobičajeno 90%) prebaci s računa kupca na Vaš račun. Kad je novac sjeo na Vaš račun, izdaje se kupcu tabularna isprava o isplati u cijelosti i kupac stupa u posjed nekretnine pri čemu se radi primopredajni Zapisnik uz prisutnost našeg agenta.