Zašto kupiti novogradnju!

Prilagođeno Vašim potrebama i mogućnostima!

Energetska učinkovitost

Prema novim zakonima svi se stanovi u novogradnji projektiraju u skladu s principima energetske učinkovitosti. To znači kako u trenutku kupnje stana možete doznati koliko će predviđena izolacija Vašeg novog doma doprinjeti Vašem budućem kućnom budžetu smanjenjem troškova grijanja ili hlađenja. Uštedom energije pomoći ćete vlastitom budžetu, ali i prirodi.

Nije potrebno renovirati

Stanovi u novogradnji spremni su za useljenje odmah i Vaši će se susreti s majstorima svesti na pozdrave u prolazu. Kupnja starijih stanova nužno dovodi do potreba renoviranja, mučnih prilagodbi i adaptacija sa često nesigurnim ishodom. Lako Vam se dogodi situacija u kojoj postanete stručnjak za uređenje doma, ali učeći na vlastitim pogreškama.

Manje iznenađenja

Stariji i korišteni stanovi često skrivaju veća ili manja iznenađenja unutar svojih zidova. Pojava vlage može značiti grešku na vodovodnim cijevima bilo gdje u zidu, obzirom da najčešće nema dokumentacije gdje su i kako provedene instalacije. Potraga za problemom može biti noćna mora sa neizvjesnim ishodom. Starije instalacije osim toga uvijek u sebi skrivaju opasnost da ne budu dovoljno dobre za moderne posebno kuhinjske aparate, indukcijske ploče i sl.

Urbanizirana naselja

Nove se zgrade uglavnom planiraju u grupama temeljem urbanističkih planova. Takva planirana izgradnja predviđa i izgradnju potrebne infrastrukture u blizini. U neposrednoj blizini planiraju se škole, parkovi, igrališta, vrtići i ostali objekti potrebni za moderan način života. Ulice su najčešće široke, a za svaki stan planirano je barem jedno parkirno mjesto.

Raspored prostorija

Stanovi građeni sredinom prošlog stoljeća predviđali su odvojenu kuhinju, sobicu za poslugu i niz prolaznih velikih soba. Današnji trendovi u projektiranju uglavnom dnevni boravak blagovanicu i kuhinju smještaju u jedinstven prostor. Spavaće su sobe male, a tendencija je unutar ukupne površine dobiti više manjih soba za djecu.

Miris novoga

Često je odluka o kupnji novogradnje temeljena i samo na želji o životu u novom stanu koji nije prethodno korišten. Odluka o kupovini stana ne donosi se često pa je dobro slušati i intuiciju.